menu

Natuurfotografie

In de reportages die ik maak onderzoek ik de relatie tussen mens en natuur in woord en beeld. Mensen zijn onderdeel van de natuur, maar tegelijkertijd voelt het soms alsof we onszelf buiten het systeem hebben geplaatst. De relatie die we met de natuur hebben kan schuren, botsen en op sommige momenten ervaren we juist heel sterk dat alles met elkaar verbonden is. Ik vind het belangrijk deze verhalen te vertellen. Hiermee wil ik mensen inspireren om hun eigen relatie met de natuur onder de loep te nemen. Ik creëer eigen verhalen, maar werk ook in opdracht. Meer weten? Neem contact op via hoi@joellebaijer.nl

Wat doe jij hier

Zo ver van de kust?

Meeuwen zijn zeevogels. Door de uitbreiding van kuststeden en het veranderende duingebied groeit het contact tussen meeuwen en mensen. De vogels trekken massaal het binnenland in voor voedsel en om te broeden op onze daken. Niet iedereen is hier blij mee. Deze serie “Wat doe jij hier?” toont de reis van de meeuw van de kust naar de stad in een veranderende wereld.

Droom

Een natuurinclusief Nederland waarin mensen in contact staan met de natuur, met zichzelf en met elkaar. Waarin we bewust aandacht geven aan onze relatie met de natuur. Een relatie opbouwen van wederkerigheid waarbij geven en nemen vanzelfsprekend meer in balans zijn. Waarin de natuur meer ruimte krijgt, onderdeel uitmaakt van het dagelijks leven en toegankelijk is voor iedereen.

Wat ik doe

Ik creëer ervaringen en start projecten waarin ik mensen in contact breng met de natuur, met zichzelf en met elkaar. Hiermee onderzoek ik de relatie tussen mens en natuur en ga ga ik op zoek naar nieuwe perspectieven.

Projecten

StudioKiem, Ecosysteemtherapie, Werk aan de Waalse Wetering, Not your average plantencursus, De Paardenbloemcoach, basiscursus natuurfotografie, natuureducatie

Samenwerkingen

Werk aan de Waalse Wetering, Staatsbosbeheer, IVN, Steck